YouTube kanalıma yeni videolar yükledim, izlemek için tıklayabilirsin

2021 Hedeflerim / Kendine Zaman Ayır

pexels taryn elliott 4231477 1 scaled

2021 hedeflerim yazısı için çok sabırsızım. 2020’ye girerken eminim ki hepimiz bir şeyler diledik. Tüm sene başımıza gelmeyen kalmadı. Umut dışarda özgürce, maskesiz gezdiğimiz zamanlar tanımı oldu. Her şeye rağmen ki buna haftalardır “kış kampı” yapamama ve gerçekten geçen seneden beri tek tük kamp yapmama rağmen diyorum (ciddiyetimin vurgusu nettir) aşırı negatif düşünmüyorum. Bilimsel olarak üretilen aşılar, insanların ister istemez daha dikkatli olması, olmak zorunda olması gibi nedenlerden içimde bir tünel sonu ışığı var.

Neden hedef koyarız ki?

2021 hedeflerim yazısını yazıyorum siz de arama yaparak buna denk geliyorsunuz. Yani bir arayıştayız hepimiz. Hedef koymamızın nedeni aslında ne yapacağımıza karar vermek ve bunu unutmamak. 2020 Hedeflerim yazımda tekrar okuduğumda kendimle övündüm. Sene her ne kadar kötü geçse de verdiğim hedeflere paralel kalabilmişim. Birlikte bakalım;

Ayda en az 2 kitap okumak, blog yazan, YouTube kanalı olan, mektup arkadaşlığı sürdüren, instagram‘da fotoğraf altlarına bile bir şeyler karalamayı seven birisi olarak ki hiçbirisi övgü değil, sevdiğim uğraşlarım okuma/yazma işlerine çok bağdaşık. Evlendiğimiz zaman eve eşyalar gelmeden kurmuştuk kitaplığı. Şeyda ile kitaplarımızın birleşip okumadıklarımızın artması harika bir detay. Bunlarla uğraş içindeyken epey bir şey okuyorum, kitap okuma işini de iyi idare ettim. 2021’de Kitap Okumak sayfamı eksiksiz ilerletmeyi hedefliyorum.

Çiçek dikip, büyütmek; ev yakında ormana dönecek. Bunla ilgili hem bir girişimimiz var hem de evdeki çiçekleri yazıp yıllar içerisinde ne vardı, nasıl geliştiler bir defter tutmayı istiyorum. Ahanda yeni bir hedef!

Blog yazmak / E-mail aboneliği

YouTube’a ilk başladığım sene yeni yıla birkaç gün kala 500 aboneme bana adresini mail atan herkese mektup yazacağım demiştim. 500 kişi kaçı atabilir ki diye düşünürken 30’a yakın adres gelmişti. Oturup gecelerce mektup yazdım, tanımadığım coğrafya ve kişilere. Harika ötesi güzel bir histi. Dahası gelen cevaplar, daha da dahası hala gelen mektuplar! 2021 oluyor yıl ve eve mektup geliyor, itiraf edin iyi hissettiriyor. Talep olursa güncelleyelim bunu ne dersiniz?
Blog iyi kötü okunmaya başladı. İnsanlarla, aynı histeki insanlarla düşünce, fikir paylaşmak insanın beynine yapabileceği güzel yatırımlardan. E- mail aboneliğini aktif etmek istiyorum bu blog’da. Yeni yazılardan, haftalık maillerle sizi az da olsa rahatsız etmek hedeflerim arasında (sistemi kurana kadar yazıya yorum bırakırsanız size mail atabilir olacağım).

svg%3E
2021 hedeflerim, “power of idea”

YouTube’da 20bin Olmak

2020 yılında 10bin olmak istiyorum demiş ve pek ihtimal vermezken şuan 11bin’i aşkın videolarımı takip eden dost var. Değişen, farklı olmaya çeken algoritmaya rağmen güzel dostluklar, ilham ve keşifler yaptığım hedefe ulaştığım bir yıldı. Bu yıl geçen sene yapamadığım, belgesel fikrini ağustos için ruhen planladığımız Elbruz Dağı Tırmanışı için planlamayı aşırı istiyorum. Bir dağ belgeseli, benim gözümden. Yazarken bile içim kıpır kıpır oldu. Bu yıl için 30 bini aşmak istiyorum. Hedefim küçük aslında ama gerçekleşmesini istemek dışında bolca çalışmam ve üretmem gerek. Öğrenmeye, denemeye, üretmeye devam.
Hala abone değilseniz gerçekten ayıp, sizi 2dakika şuradan alalım ve abone olunuz, öneriniz efenim. YouTube kanalım link

Ufak bir butik marka yaratmak

Görece iyi bir işim var. Yeteneklerimi kullanıp, deneyimleyebildiğim görsel alanda, reklam içerikli bir işte çalışıyorum. Butik marka tam olarak hayallerimizin, üretmek istediklerimizin içimizden gelen bu dürtünün gerçekleşmesi hali. Parasal, kazanım odaklı olmak patron ve öyle düşünenlerin işi. İşten eve gelince uğraşınız yoksa üzgünüm ki uzanmak, yatmak dışında beynininiz sizi dürtmeyecektir. Benim tam anlatmak istediğim bu madde boşluk doldurmalı aslında. Ben butik marka olarak ele alıyorum çünkü üretmeyi seviyorum. Çalıştığım iş her ne kadar severek yaptığım bir şey olsa da kısıtlayıcı. O alanda üretip, o alana hizmet demek. Zihnimizi sürekli bir şeyler düşünmeye itmek gerçekten harika. Bu öğrenmek demek benim için. Ve deneyim için her şeyi yapmaya değer! Ne düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum bu konuda.

Köye Göç için öğrenmek-öğrenmek!

Bir gün gerçekleşsin diye sürekli okuyup, bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. O kutlu gün ne zaman bilmiyorum fakat o hayata geçişin ve içinde kalmanın zor olduğu bir gerçek. Sürpriz olmayacağı içinde hazırlanmak ve öğrenmek gerekli. Toprak, hava, ev, yaşam, doğa bilinci, geri dönüşüm, faydalı ve plastiksiz yaşam gibi konular aşırı önemli. Buna yıllarca kaçış olarak bakmış birisi olarak sanırım yanılmışım. Bu kaçışsa bile bir anlamı var. Geride bırakmaktan çok öte bir dürtü. Yeniden kurmak ve doğal, üreten az tüketen olma arzusu. Buna kaçış denemez sanıyorum. Bokashi, balkonda sebze yetiştiriciliği şuan öğrenmek istediğim konu başlıklarından.. (balkonda marullar büyüdü bile).

svg%3E
Toprak – su ve büyüyen bitkiler.

Dijital Dergi Çıkarmak

En çok istediğim şeylerden birisi de bu. Ama detayları başka bir yazıda tamamen bu konu üzerinden anlatacağım. 🙂

Sizin hedefleriniz neler?


Daha Fazla İçerik
Fujifilm X-T3 ‘e geçtim