YouTube kanalıma yeni videolar yükledim, izlemek için tıklayabilirsin

2020 Hedeflerim

SD703387 scaled

Birçok şeye merak salıp peşinden giden bir yapım var. Hep öyleydi. Değişmedi. Deneyimin her şeyden değerli olduğunu öğrendiğimden beri, bu yönde adım atmaya çalışıyorum. Bu durum tam bir uyanma haliydi!

Uyanma Alarmı!

Kahraman Maraş’tan Çorlu’ya taşındıktan sonra şivemle dalga geçilmesi ve içe dönük geçen bir çocukluk hayal edin. Trakya’da bir şive fakat sonradan gelen ben olduğum için ortamda farklılık algısı bana kitlendi. Yermek asla içermez çünkü bu bahsi geçen ortamım daha sonra bir numaralı ekibim olmuştu. Bu ilk kırılma beni kitaplara sürükledi. Nedeni içe dönük ve hayal gücünüzle o dünyaya kolayca girip, kimsenin sizi yadırgamadığı bir anı yaşıyorsunuz. Gülten Dayıoğlu okumaya bayılırdım. Hiç unutmadığım bir kitabının son hikayesi olan “Gazel’dir”.

svg%3E
Toprağa kavuşup gazel olacak yapraklar..

Yapraklarla bir bağ kurmuştum. Son diye adlandırabileceğim bir olayın, aslında başlangıç olduğunu çocuk fikirlerimle hayal edebilmiştim. Toprağa düşüp, yeniden toprak olup, göklere, kuşlara ulaşacağı zamana kadar olgunlaşacaktı. Dalga geçilmem çocukçaydı ve kötü olsa da beni kitaplara sürüklemişti. Hayal gücümü kullanıp istediğim sahneye, yere ulaşabiliyordum. Kötü durum senaryolarını düşünüp “ne yapardım?” hissiyle yığın an yaşatmışımdır kendime.

Hedef nedir?

Çocukluktan edindiğimiz bilinçli veya bilinçsiz yönelimler günümüzü oluşturuyor. Yaşadığımız süre boyunca ne yapmak, ne yaşamak istiyoruz? Yetkinliklerimiz nedir, ne istiyoruz? Yığınla soru var. Kendime hedefler koyarak başarılı olmayı değil, hedefe giden yolda bir şeyler kazanmak amacım. Deneyim yeni hatalar yapmamayı, karşınıza çıkan iki yoldan genelde doğru olanı tercih etmenize yarıyor. İçsel de olabilir, öğrenim de. Getirdiklerimiz, çocukluğumdan kesite yer vermemi gerektirdi. Koyduğum hedeflerin, geçmişte eksiklik gibi olan durumlardan doğan özellikler olduğuna inanıyorum.

2020 Hedefleri?

Sene bitmeden YouTube kanalımda 10bin kişiye ulaşmak, planladığım doğa dergisini yayımlayabilmek, CabinlifeTurkey.com ‘u forum sitesi şeklinde açıp, bu hayalle yaşayan insanlara ulaşabilmek, doğa-insan üzerine bir belgesel çekebilmek, 1 sene süren doğa belgeselleri hazırlayabilmek, ahşap oyma ve defter ürünlerini geliştirip “AhşapEv” markama bilinirlik katabilmek, ekoloji ve tarım adına bolca kitap okumak…

svg%3E
Ahşap evin balkonunda çay keyfi

Hedeflerimi bana bir şeyler katacak, gelecekte doğaya dönüşümüzde bu bilgileri kullanabileceğim zorlukta seçiyorum. Siz hedeflerinizi koyarken neleri hesaba katıyorsunuz? Yukarıda dediğim gibi hedefimin olması evet önemli ama bir sonuç değil. Ahşap ev yapacağız dedik, uzun bir macera oldu fakat yığınla tecrübe kazandık. Tekrar bir ahşap ev yapımı serisine başlasak eminim ki çok daha güzeli ve hatasızını yaparız.

2020 hedeflerimi madde madde yazmak değil de bolca kendime hatırlatmak ve hikayeleştirip kendime göre uyarlamak istedim. Hepimiz için bolca okumak, istediğim hayatı yaşamak için bolca yetenek elde etmek ve deneyim kazanmak 3 ana hedef olmalı.

  • Ayda en az 2 kitap okumak (senede 24 kitap demek),
  • Haftada bir kült film izlemek (her gün gidip geldiğimiz iş rutini kadar sıkıcı değiller),
  • Ayda bir Kendin Yap projesi yapmak (sabun, defter, tütsü, ev dekorasyonu, maket, puzzle..),
  • Yanında her zaman bir defter taşımak (Not almak bir fikri en iyi hale sokmanın en güzel yolu),
  • Ayda bir sevdiğin bir kişinin biyografisini okumak (Elon Musk, Tesla, Jeff Bezos, Pavarotti..),
  • Netflix’in kuytularında kalan belgesellerden izlemek (Minimalizm, Mountain, Soyut Düşünce..),
  • Blog okumak (tanıdığınız yada tanımadığınız birisinin bakış açısı iyi-kötü kazanımlar olabilir),
  • Çiçek dikip, büyütmek (ağaçların iletişimi araştırın derim).

Liste uzar gider. Mutlaka ekleyecekleriniz vardır, yorum olarak yazın derim. Blogun amacı farklı da olsa düşünceleri bir arada tutup, bir düşünce kapıları oluşturmak. 🙂 Yine aşırı dağınık bir yazı yazmış olsam da, kendime bu yazıyı okuyup hedeflerimin olduğunu, bunların gerçekleşmesi için bir şeyler yapmam gerekliliğini hatırlatmış oldum. Kendimize fısıldamak harika bir his.. Umutla, sevgiyle..

  1. Bir kaç madde de benden olsun
    . Yeni lezzetler denemek
    . Yeni youtube kanalları keşfetmek
    . Yazmak biraz daha üzerine gitmemiz gereken bir konu yazmayı aslında kendimizi ifade etmeyi çok erteliyoruz daha çok deneyimlememiz lazım okumakla paralel götürmemiz gereken bir konu diye düşünüyorum
    Aslında sizin de dediğiniz gibi deneyim çok değerli
    Ve bir şeyi merak ettiğinde deneyimlemekten kaçınmamalıyız çünkü güzel şeyler doğuruyor deneyimler. Güzel günler diliyorum.

    1. Çok teşekkürler. Yeni lezzetler maddesini çok sevdim. YouTube kanalı olan birisi olarak sürekli yeni keşiflerim malum oluyor. 🙂 Yazmak bolca yazmak. Gerçekten de iyi geliyor.

  2. Öncellikle selam abi. Evde kalma sürecinde düşünmeye,kitap okuyabilmeye yeterince zamanım oldu.Bu süreçteki hedeflerim kendim üzerimde değişiklikler yapmak, farklı bakış açılarını tanıyıp kendime ona göre bir yol çizmek oldu.İyi bir universite kazanıp mutlu olabileceğim meslekle hayatıma güzel bir kapı aralamayı düşünüyorum.Her gün değindiğimiz birçok konulardaki yanlışlıklara karşı oturduğumuz yerde sadece boş bir eleştiri yapmak maalesefki hepimizde var.Ve ben kendi adıma bir adım atıp o yanlışlıkları bilgiyle,öğrenmeyle ve elimden gelen bir çok yolla düzeltmek, çabalamak istiyorum.Kendimce hayalini kurduğum keyifli, bol seyahatli,samimi dostlukları barındıran,geriye her baktığımda duygulanacağım çokça anılar biriktirebilceğim bir hayat var.Bir çok zorluk, kötülük bizleri bekliyor olacak. Belki bu planlarımın,hayallerimin çoğu gercekleşemeyecek,zorluklar karşısında tıkanıp kalacağım fakat ne olursa olsun her zaman mutlu olabilmek,en zor anlarımızda sevdiklerimizin desteğiyle, güzel anılarıyla tekrar ayağa kalkmak en büyük başarıdır.Hayatta başımıza gelen her türlü zorluğun aşılabileceğine inanıyorum.Bu inişli çıkışlı yolda kitaplar büyük yardımcımız,kaçabileceğimiz bir delik,Samimi bir dost oluyor.Gülten Dayıoğluna gelecek olursak.Birkaç sene evvel biraz daha küçükken çok romanlarını okuduğum bir yazardı.Özellikle çocuklar için hayal dünyalarını geliştirebilecek çok güzel eserleri var.Bu aralar Sabahattin Ali “İçimizdeki şeytan” kitabını okuyorum güzel gidiyor ve Erasmus “Deliliğe övgü” kitabını bitirdim tavsiye ederim kısa, eğlenceli ,öğretici çok güzel bir kitaptı.Umarım hak ettiğin yerlere gelebilirsin Seyfi abi.Çok aboneli saçma bir kitlen olmaktansa seni gibi samimi insanların takipçin olması çok daha güzel bir şey.Gelecek projelerini bekliyor olacağım.sağlıkla kalman dileğiyle ?…

    1. Önemseyip sende içsel düşüncelerini yazıya döktüğün için minnettarım. Mutlu oldum. Sabahattin Ali’nin tüm kitaplarını okudum, İçimizdeki Şeytan’ı hemen bitirmiştim. Aslında yazdığın her şeye katılıyorum. Haklısın, mutlu olmayı odak yapmak çok iyi bir motivasyon kaynağı. Sonuçta hiçbir şey olmayabilir ama bu bile bir şeyler olmuş demektir. Sevgiyle. 🙂

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
8332ad50 ea80 4b36 a84b eb3a9f1382c9
Tiny House Nedir?